achtbaan virtual reality
Activiteiten Fun

De achtbaan wordt nog veel indrukwekkender met virtual reality

Een achtbaan is van zichzelf al een intense rit en voeg daar een virtuele ervaring aan toe en het wordt alleen maar toffer. Verschillende pretparken hebben hun attracties verrijkt met virtual reality. Het resultaat? De ultieme achtbaanrit.

Achtbaan ervaring met superman in virtual reality (12 jaar)

Het pretpark Six Flags in New England Amerika heeft de virtual reality achtbaanrit . Het is een achtbaan zoals we die allemaal kennen alleen heb je ook nog de vr-bril Samsung Gear VR op. In de Samsung Gear VR beleeft de bezoeker tijdens de achtbaanrit een virtueel avontuur met Superman.

Je start het virtuele avontuur in een monorail en vervolgens wordt je aangevallen door robots waardoor je de lucht in zweeft. Superman probeert je al vliegend te redden want later trekt de schurk Lex Luthor je ook nog eens door de lucht. Het toffe is dat alle bewegingen in de virtuele ervaring één op één overeenkomen met het parcours van de achtbaan. Op deze manier ervaar je het verhaal enorm intens.

Alle voorbeelden in deze blogpost zijn volgens Six Flags voor 13 jaar en ouder. Niet zo zeer de achtbaanrit zelf, maar met vr-bril op wel. Dit lijkt me erg overdreven en ik denk dat het Amerikaanse betutteling is, dus ik verwacht dat het in Nederland eerder zo rond de 12 jaar zal zijn.

Achtbaan ervaring met een ruimteschip in virtual reality (12 jaar)

De Mind Eraser in dezelfde Six Flags is een soortgelijke ervaring, een achtbaan met Samsung Gear VR. Je start in de achtbaan en wordt op een gegeven moment de ruimte in geteleporteerd. Daar neem je deel aan een epische ruimte battle tussen jouw ruimteschip en drones met lasers. Het verschil is dat je bij deze achtbaan aan de monorail hangt met je stoel.

Een vrij val terwijl je op spinnen schiet (12 jaar)

Het pretpark Six Flags in Jackson Amerika heeft geen achtbaan, maar de attractie Drop Doom met vrije val verrijkt met virtual reality. In het virtuele verhaal zit je in een robotpak en wordt je 100 verdiepingen omhoog gehesen. Tegelijkertijd wordt je in het echt 41 verdiepingen omhoog gehesen. Al schietend verdedig je jezelf tegen buitenaardse spinnen, maar op een gegeven moment breekt de kabel en maak je de vrije val met zo’n 150 km per uur. Wat een heftige ervaring.

Deze achtbanen wil ik echt heel graag uitproberen. Een achtbaan gecombineerd met virtual reality is volgens mij de ultieme pretpark-rit. Virtual reality wordt trouwens niet alleen gebruikt voor fun, maar bijvoorbeeld ook om iets te leren.