Babysitter Charly Cares
Communicatie Tools & Gear

Een babysitter vind je met deze slimme mobiele apps

De meeste ouders hebben wel een oppasadres, maar die is niet altijd beschikbaar en vaak ook niet op hele korte termijn. De services Bsit en Charly Cares helpen ouders via een mobiele app snel en makkelijk een vertrouwde babysitter te vinden.

Babysitter in de buurt vinden met Bsit

Met de mobiele app Bsit, voorheen AirSit, vind je op basis van locatie via GPS, babysitters bij jou in de buurt. Alle babysitters hebben een rating zodat je kan zien wat andere van ze vonden en kan je eventuele evaluaties van andere ouders teruglezen. Als je de app toegang geeft tot je contacten of bijvoorbeeld Facebook koppelt dan kan je zien welke babysitters door vrienden worden aangeraden.

Als een een babysitter wil reserveren dan voer je een aantal essentiële gegevens zoals de datum, tijd en uiteraard de prijs. De babysitter kan dan zelf aangeven of ze dit aanvaard of niet. Eigenlijk werkt het exact hetzelfde als AirBnB. De app maakt het ook mogelijk om achteraf via de app te betalen zodat je geen cash hoeft te hebben. Tijdens het oppassen kan je ook via de app met de babysitter chatten. De app is gratis te downloaden in zowel de Apple Store als de Play Store.

Babysitter in de buurt vinden met Charly Cares

Charly Cares is een soortgelijke app, maar is op dit moment alleen nog maar beschikbaar in Amsterdam, Amstelveen, Haarlem, Utrecht, Rotterdam en Den Haag. Er zijn wel enkele verschillen. Zo heeft Charly Cares een persoonlijke intake-gesprek met alle Angels, zo heten de babysitters. Daarnaast is het alleen mogelijk om bij Charly Cares een abonnement te nemen waarbij je een vaste maandprijs betaalt en dan ook nog een bedrag per oppasbeurt. Terwijl je bij Bsit slechts 15 minuten extra per oppasbeurt betaalt. Charly Cares is ook in zowel de Apple Store als de Play Store te vinden.

Beide apps werken erg gemakkelijk en zien er goed uit, maar de service Bsit is prijstechnisch wel veel voordeliger. Het nadeel is wel dat zij de babysitters nooit zelf gesproken hebben. Ik ga er binnenkort eens één uitproberen. Ontdek meer interessante apps op kinsy.