baby in bed snoo
Communicatie Kamer & Huis

Innovatieve wiegjes die zorgen dat de baby in bed goed slaapt

Ouders weten als geen ander dat het wiegen van de baby essentieel is voor een goede nachtrust. In de armen van de ouders of soms zelfs met een nachtelijke autorit. Nu zijn er innovatieve connected wiegjes die zelf zorgen dat de baby in bed ook slaapt.

Automatisch wiegen zorgt dat de baby in bed goed slaapt (0-1 jaar)

De Snoo is een innovatief connected wiegje dat met een druk op de knop zelf automatisch gaat wiegen. Maar de slimme microfoon en software maakt de Snoo pas echt innovatief. Als de baby namelijk wakker wordt dan analyseren zij wat de baby nodig heeft en passen de snelheid van het wiegen en het kalmerende geluid daarop aan. Het wiegje is daarnaast via het internet verbonden met een iPhone of Android app waarmee je inzicht krijgt in wat Snoo doet en ook zelf het geluid en het wiegen kan aanpassen. Deze nachtrust is ouders uiteraard heel veel waard, maar of dat de prijs van $1.160,- is?

Een autorit nabootsen zorgt dat de baby in bed goed slaapt (0-2 jaar)

Omdat wiegen zo goed werkt bij baby’s is het rijden in een auto het perfecte middel om kinderen te laten slapen. Automerk Ford bedacht daarom de Max Motor Dreams. Een wiegje dat veel lijkt op de Snoo, maar gebruikt daarnaast rustgevend motorgeluid en zelfs LED’s die straatlicht simuleren. De autorit wordt zo perfect nagebootst. Het toffe is dat de bijbehorende app het geluid en beweging van de auto van het gezin vastlegt en dat gebruikt als instellingen voor het wiegje. Het is op dit moment nog een pilot en de wieg is nog niet te koop.

Goede ideeën ontstaan nooit alleen, want Renault heeft in dezelfde periode een soortgelijk prototype ontwikkeld. De Baby Home Seat is een soort standaard waarop elk autozitje geklikt kan worden en deze bootst zo ook thuis een autorit na.

Ik vind het feit dat de Max Motor Dreams van Ford het rijgedrag van de auto van de ouders gebruikt van als instellingen van het wiegje echt heel briljant. Toch vraag ik me af mijn dochter nou rustig wordt van LED-licht en motorgeluiden. De Snoo zou ik gelijk willen hebben, maar niet voor dat bedrag.

Een ander connected kinderbedje vind je in dit artikel wat ik eerder schreef.