samsung gear virtual reality apps
Onderwijs

Virtual reality apps die kinderen nieuwe dingen leren

Virtual reality is het perfecte middel om kinderen iets te leren. Met een virtual reality bril op kunnen kinderen alles en overal zijn en het is ook nog eens indrukwekkend. Ze leren zo door ook echt iets te doen. Er zijn virtual reality apps die kinderen alles over dino’s leren, verkeersregels leren en alle Nationale Parken in Amerika onder de aandacht brengen.

Met virtual reality apps over de wetenschap leren (6-12 jaar)

Lifeliqe maakt kwaliteits 3D-content voor het onderwijs. Ze hebben een catalogus met 1.000 3D-modellen die docenten en ouders kunnen gebruiken om kinderen iets te leren. Er zijn allerlei apps voor smartphones en tablets, maar dus ook voor de virtual reality headset Vive. Met het Lifeliqe VR Museum lopen kinderen tussen de dino’s en bekijken ze de satellieten in de ruimte. De apps zijn gratis, maar in de app moet je 3D-modellen aankopen.

Met virtual reality apps verkeersregels regels leren (12-14 jaar)

Omdat 20% van de verkeersslachtoffers tussen de 0-14 jaar is heeft Samsung in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland de speciale virtual reality app Beat the Street ontwikkeld. In de app leren kinderen op een levensechte manier de verkeersregels. Met de Samsung Gear bril lijkt het alsof de kinderen echt aan het fietsen zijn en komen zo in allerlei verkeerssituaties terecht. Ik vind dit een geweldig initiatief.

Met virtual reality apps over nationale parken leren (6-12 jaar)

Het Witte Huis en het outdoormerk North Face hebben een virtual reality app ontwikkeld. Met de app leren kinderen alle prachtige nationale parken in Amerika en hun geschiedenis kennen. De voormalige first lady Michelle Obama leidt je door al dit natuurschoon rond.

virtual reality apps national parks

Ik vind het tof dat virtual reality in het onderwijs wordt gebruikt want ik kan me voorstellen dat zo’n ervaring zo veel meer indruk op kinderen maakt dan een suf boek. Vooral de uitgebreide 3D-catalogus van LifeLiqe biedt oneindig veel fun tijdens het leren.