Boodschappen doen met family hub
Communicatie Kamer & Huis

Boodschappen doen wordt een makkie met een connected koelkast

Ons hele huis wordt connected en de koelkast kan natuurlijk niet achterblijven. De eerste connected koelkasten zijn al op de markt en als je daar nog niet aan toe bent dan zijn er ook slimme koelkastmagneten. Boodschappen voor het gezin doen was nog nooit zo makkelijk.

Boodschappen doen met een connected koelkast (6-12 jaar)

Begin dit jaar demonstreerde LG de Smart Instaview koelkast tijdens Consumer Electronics Show (CES). De koelkast heeft verschillende modellen waarmee je door te kloppen op de deur aan de buitenkant kan zien wat er in de koelkast ligt. Daarnaast heeft de koelkast een groot touchscreen waarmee je o.a. digitale notes achterlaat, recepten vindt, ziet hoe vers de producten nog zijn en uiteraard boodschappen doet. De koelkast maakt gebruik van Alexa, de personal assistant van Amazon waartegen je kan praten (Ik schreef al eerder over Alexa). Via Alexa voeg je boodschappen toe aan het booschappenlijstje of bestel je de producten direct. Het is nog niet bekend wat de koelkast gaat kosten.

Samsung heeft een soortgelijk model genaamd de ‘Family Hub’ op de markt gebracht. Naar eigen zeggen het perfecte middel voor de communicatie met gezinsleden en het foodmanagement. De koelkast is geconnect met alle telefoons van familieleden. Zo kan iedereen op afstand zien wat er in de koelkast ligt en syncen boodschappenlijstjes naar alle devices. Stel pappa staat in de winkel en zijn dochter voegt thuis op de koelkast wat toe dan ziet hij dat direct. Daarnaast kan je ook agenda’s en andere content zoals foto’s delen en entertainment zoals Spotify en Netflix streamen.Gaaf apparaat, maar de goedkoopste begint helaas pas bij $3.500,-. Dat is mij iets te veel voor een koelkast.

Boodschappen doen door de koelkast connected te maken (6-12 jaar)

Als je zo’n connected koelkast ook nog te duur vindt, zijn er ook devices die je op de koelkast klikt zodat deze connected wordt. Bijvoorbeeld de Triby ($199,-) waarmee je kan communiceren met familieleden, maar ook via Alexa boodschappen toevoegt aan het boodschappenlijstje. De Amazon Dash Wand ($20,-) maakt logischerwijs ook gebruik van Alexa. Je voegt producten aan het boodschappenlijstje toe door ze te scannen of in te spreken. Daarnaast geeft Alexa je ook handige recepten.

Albert Heijn experimenteert op dit moment met 200 testpersonen de interactieve koelkastmagneet Hiku ($49,-). Met de Hiku voeg je ook producten toe aan het boodschappenlijstje door ze te scannen of in te spreken. Het werkt dus hetzelfde als de Amazon Dash Wand alleen kan je deze wel in Nederland gebruiken. De Hiku is namelijk gekoppeld aan de Appie app en jouw profiel op ah.nl.

De connected koelkasten zijn echt ontzettend tof, alleen leven wij natuurlijk niet zo in de keuken als de Amerikanen. Ik zou de helft van de features dan ook niet gebruiken. Maar om boodschappen te doen is het wel enorm handig en dan kan je t.z.t. prima een wat goedkoper device kopen zoals de Hiku. Al schijnt die ook nog niet helemaal perfect te werken.