gps tracker kind jiobit
Communicatie Tools & Gear

GPS trackers voor kinderen zorgen dat je weet waar je kind uithangt

Elke ouder kent wel zo’n lichte paniekaanval dat je je kind even uit het oog bent verloren. Met een GPS tracker kind is dat verleden tijd en die zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Ik schreef al eerder over de smartwatches voor kinderen met GPS en in dit artikel schrijf ik over twee andere kleine slimme GPS trackers voor kinderen.

GPS tracker kind: de tag (2-12 jaar)

Er was een tijd dat je iedereen met een bluetooth sensor zag lopen zodat ze hun laptop, sleutels of portemonnee konden terugvinden. Dit soort Bluetooth tags worden ook vaak verkocht als GPS-tracker voor kinderen, maar daar heb je natuurlijk niks aan wat dan moet je in de buurt zijn. De Ping lijkt op zo’n tag maar gebruikt naast Bluetooth ook GPS en het mobiele telefoonnetwerk.

Ping is waterdicht, makkelijk aan van alles te bevestigen en heeft ook een panic-button voor als het kind in gevaar is. De Ping heeft ook een check-in button zodat kinderen kunnen laten weten waar ze zijn of ergens zijn aangekomen. De ouders zien dan de locatie in de app. De Ping kost straks $36,- met een maandelijks abonnement van $3,-.

GPS tracker kind: de clip (2-12 jaar)

De Jiobit is geen tag, maar een clip die je aan de kleren of tas van je kind kan clippen. Hij trackt net als de Ping via Bluetooth, GPS en het mobiele telefoonnetwerk de locatie van het kind. Hij is wel een stuk lichter dan de Ping van 1 ons want de Jiobit weegt slechts 20 gram. Daarnaast stuurt de app automatisch alerts uit als de locatie niet vertrouwd wordt en kan je vragen of derden meekijken naar de locatie van je kind als jezelf niet in de gelegenheid bent. De Jiobit is wel flink duurder want hij kost $ 99,- met een maandelijks abonnement van $9,99.

Zo’n GPS tracker voor je kind lijkt me echt een onwijs handige gadget. Ik kan me nu alleen ,met een dochter van 2,5 jaar, nog niet voorstellen dat je er echt één nodig hebt. Je kan ook gewoon goed opletten en afspraken maken. Maar wie weet.