hartslag baby hatch
Gezondheid

De hartslag van de baby zelf kunnen horen met deze gadgets

Tijdens de zwangerschap is het altijd spannend als de baby in een keer even niet actief is. Gelukkig zijn er nu gadgets waarmee je de hartslag van een baby zelf op elk moment van de dag kan monitoren.

Hartslag baby monitoren met sensor

Hatch heeft een gehele lijn met connected producten voor de baby. Slaaplampjes (Rest), verschoonkussens (Grow) en dus een device dat de hartslag van de baby opneemt (Listen). Hatch Baby Listen is een sensor die men op de buik van de moeder plaatst. De sensor is verbonden met een app op de smartphone.

Op de smartphone beluister je de hartslag en kan je de hartslag een kleur geven en bewaren. Zo heb je een mooi logboek van de zwangerschap. Daarnaast kan je de opgenomen hartslag van de baby ook delen op social media. De Hatch Baby Listen gaat ongeveer $49,- dollar kosten.

Hartslag baby en weeën monitoren

Bloomlife is ook een product dat niet alleen de activiteit in de baarmoeder van de vrouw monitort, maar ook eventuele weeën analyseert. Het product bestaat uit een app en een soort sticker met een sensor die een vrouw op haar buik plakt. De sensor signaleert dan dat je weeën hebt en telt ze ook voor je. De sticker waar de sensor in ligt moet je om de week vervangen.

Het product is niet te koop, maar te huur en dat kost aardig wat. Je hebt eenmalige installatiekosten van $49 en daarna kost het $24 per week. Dit is zo’n tech product, waarvan je er veel ziet, dat slim inspeelt op de onzekerheid van in dit geval zwangere stellen. Met name de stellen die voor het eerst zwanger.

Ik vind het zelf monitoren van de hartslag mooie technologie die echt waarde biedt, maar die weeëntracker met bijbehorende prijs had niet gehoeven. Echt iets Amerikaans. Het inzicht in de activiteit van het kindje is heel fijn, maar volgens mij heb je dit verder echt niet nodig.

Naast het zelf monitoren van de baby kan je tegenwoordig ook zelf echo’s maken.