ily phone
Communicatie Kamer & Huis

Kinderen kunnen met deze gadgets makkelijk en veilig zelf bellen

Jonge kinderen hebben nog geen telefoon en als ze die van hun ouders willen lenen dan ligt het grote enge internet op de loer. Twee producenten bedachten de perfecte familie-telefoon waarmee kinderen zelf makkelijk en veilig kunnen bellen.

Videobellen met Ily

Ily is een gadget die niet veel kan, maar wat hij kan doet hij volgens de makers extreem goed. Het is een device waarmee kinderen heel makkelijk en veilig kunnen videobellen. Het device is connected maar biedt geen toegang tot het internet en ouders bepalen via een app met wie kinderen kunnen bellen.

De familieleden of vrienden die gebeld worden krijgen de eerste keer via sms een downloadlink en vanaf daar kunnen ze de app downloaden. Vervolgens staan ze met foto op het device en kunnen kinderen met één druk op het scherm de persoon in kwestie bellen. De familie kan met de app ook terugbellen. Daarnaast kunnen er ook foto’s en tekeningen gedeeld worden. Ily is nog niet te koop, maar naar verwachting gaat hij $299,- gaat kosten.

De video-intercom Nucleus

De Nucleus heeft veel meer functies dan de Ily. Het is een soort video-intercom om in huis kamers met elkaar te verbinden, maar werkt ook op afstand. Ouders en familie kunnen via een app naar huis videobellen en anderen met een Nucleus kunnen ook inbellen.

Wat tof is van de Nucleus, is dat hij werkt met Alexa, dit is een soort Siri maar dan van Amazon. De Nucleus kan je dus aansturen met spraakcommando’s. Een enkele Nucleus kost $249,- en twee heb je voor $398,-. De Nucleus wordt op dit moment alleen nog niet buiten de V.S. en Canada verscheept.

Beide producten zien er mooi uit en werken volgens mij heel goed, maar ik zie zelf niet echt de noodzaak. Natuurlijk kan een jong kind niet helemaal uit zichzelf bellen, maar dan kan je hem toch bij helpen en een intercom is in mijn huis echt niet nodig.