knutselen met play doh
Fun Speelgoed

Knutselen met klei is nog leuker als de creaties ook digitaal tot leven komen

Knutselen met klei is al leuk, maar als de kunstwerken via een app ook nog eens digitaal tot leven komen wordt het alleen maar leuker. Ik schreef al eerder over tekeningen die als animaties of fysieke voorwerpen tot leven komen en in dit artikel zijn het creaties van klei die onderdeel worden van een digitale wereld.

Knutselen met klei leidt tot een digitale wereld (vanaf 3 jaar)

Als je het over klei hebt dan heb je het natuurlijk ook over Play Doh. Dit bekende klei-merk heeft Play Doh Touch ontwikkelt. Met de klei maakt een kind figuurtjes en die plaatst hij of zij op de Shape to Life Studio. Vervolgens open je de app op een telefoon of tablet en scan je de creatie in. De creatie komt dan in de app digitaal tot leven en daar speel je er dan verschillende spelletjes mee.

Andere figuurtjes of voorwerpen die je maakt met klei en inscant reageren dan weer op de bestaande figuurtjes. Combineer je bijvoorbeeld een draak met een ballon dan blaast de draak zichzelf op en zweeft omhoog. Play Doh Touch kost bij Bol.com €32,99.

Knutselen met klei leidt tot een digitaal aquarium (6-10 jaar)

Ocean Pets maakt eigenlijk gebruik van dezelfde methode. Met de klei kan een kind allerlei zeedieren zoals visjes creëren. Als deze inscant via de Ocean Pets app dan komen ze tot leven in een virtueel aquarium.Via augmented reality plaats je dit virtuele aquarium in de kamer van het kind. Kinderen zien hun fantasiewereld zo echt werkelijkheid worden en leren ook nog wat over het onderwaterleven. Ocean Pets kost $29,99 bij Amazon.

Tekenen leidt tot een digitaal huis in 3D (6-12 jaar)

De Zwitserse makelaarssite Homegate.ch maakt dromen werkelijkheid en dat hebben ze letterlijk gedaan. Ze hebben kinderen gevraagd hun droomhuis te tekenen en de 3 mooiste werden nagemaakt in virtual reality. Kinderen konden die met een virtual reality bril helemaal in 3D bekijken.

En als je dat al tof vond, Little Inventors is een platform waar volwassen experts de ideeën van kinderen echt gaan ontwikkelen. Echt te gek hoe alle initiatieven uit dit artikel via technologie en kennis de fantasiewereld van kinderen werkelijkheid laat worden.