pretecho babywatcher
Communicatie Tools & Gear

De pretecho wordt nog leuker met deze nieuwe technologie

Tijdens de zwangerschap is de echo altijd iets magisch want dan zie je eindelijk jouw kindje. Veel ouders maken daarom een extra pretecho. Met nieuwe technologie kunnen we de pretecho in virtual reality bekijken en zelf thuis maken.

De ultieme pretecho bekijk je in virtual reality

Een vader uit Finland heeft de beelden van de ultrasound-scan (4D) van zijn baby gebruikt om een 3d-model te maken. Op deze manier had hij een volledig 3d-beeld van zijn baby en kon hij die van alle kanten bekijken. Daar heeft hij een virtual reality project van gemaakt en naar eigen zeggen was de ervaring enorm indrukwekkend. In één keer stond hij oog in oog met zijn ongeboren kind. Dit wordt waarschijnlijk de toekomst van de 4D-scan want hier wordt in sommige klinieken ook al mee geëxperimenteerd.

pretecho virtual reality

Zelf thuis een pretecho maken met deze gadget

Een echo maak je tegenwoordig ook gewoon zelf thuis. De Babywatcher is een device dat je kan huren en waar je vervolgens zelf mee aan de slag gaat. Je installeert het programma op een laptop en verbindt deze via usb met het device. Vanuit het programma kan je alle filmpjes terugzien, bewerken en opslaan. De Babywatcher huur je voor 1, 2 of 3 weken en begint bij een huurprijs van €79,-. Daarnaast hebben ze ook cadeaubonnen om aan iemand te geven.

Een pretecho maken met een smartphone

De Clarius is een mobiele ultrasound scanner waarmee je o.a. echo’s maakt. Het device werkt samen met een smartphone en is daardoor enorm handzaam en makkelijk te vervoeren. Dit innovatieve device is dan ook met name bedoeld voor specialisten en begint pas bij een prijs van €6.600. Maar met de steeds goedkoper wordende technologie zie ik dit ooit nog wel op de consumentenmarkt komen.

Het is gaaf om te zien wat er met nieuwe technologie allemaal mogelijk is. Een echo maakte je vroeger alleen bij een specialist en nu kan je al bijna zelf in virtual reality jouw baby bekijken.