spelletjes beasts of balance
Fun Speelgoed

Spelletjes met apps zijn de bordspelen van de toekomst

Fysieke bordspelen hebben we vroeger allemaal gespeeld, maar de bordspelen van nu hebben steeds vaker een digital component en worden interactiever. Deze spelletjes hebben bijvoorbeeld pionnen en objecten die digitaal een verhaal aansturen.

Spelletjes met apps: Beasts of Balance (7-12 jaar)

Beast of Balance is zo’n spel en heeft geen klassiek speelbord, maar een soort platform waar de spelers op moeten bouwen. Elke speler plaatst om de beurt een fysiek dier of object en het platform herkent het dier Op de app ziet de speler het dier of object aan de wereld toegevoegd worden. De fysieke toren van objecten en dieren groeit in de app uit tot te gekke visuele creaties.

Het is de bedoeling dat iedereen zijn beesten in leven houdt en de meeste punten verdient terwijl er net als bij Jenga een toren wordt gebouwd die niet om mag vallen. Als de toren valt barst de vulkaan uit en heb je kort de tijd om hem opnieuw te bouwen want anders is het spelletje afgelopen. Wie dan de meeste punten heeft wint het spel. Het is heel gaaf dat de app interacteert met de fysieke spel-elementen en dat er elke keer nieuwe creaties kunnen ontstaan. Het interactieve en visuele spektakel kost €89,- en is o.a. online te koop op de website.

Spelletjes met apps: Puzzlets (6-10 jaar)

Puzzlets is een fysiek spel waarbij kinderen een game op het scherm spelen. In de verschillende spellen, zoals Cork the Vulcano, komt het spelkarakter keer op keer voor een uitdaging te staan. De kinderen moeten hem, door fysieke stenen op het speelbord te leggen, hier uit zien te krijgen. Elke steen staat voor een specifieke beweging en zo leren kinderen eigenlijk door verschillende volgordes neer te leggen ook de basisprincipes van programmeren. Ik heb al eerder een artikel geschreven over het leren programmeren via een bordspel. Het spel Puzzlets kost in de winkel $99,99 en onderwijsinstellingen betalen $89,99.

Ik vind spelletjes waarin fysieke gameplay en digital interactie gecombineerd worden altijd heel tof. Vooral Beasts of Balance is een origineel concept en daarnaast ziet het er visueel ook heel goed uit. Het zijn echt mooi vormgegeven werelden en karakters.